24 Ağustos 2010 Salı

Alacakaranlik (Twilight) Serisi: Alacakaranlik/Yeniay/Tutulma/Safak Vakti-Stephenie Meyer

Uyariyorum bu bir kitap yazisi, ama bir Edward yazisina da donusebilir. Su satirdan sonra okuyacaklariniz sizi Alacakaranlik serisine ve tabiiki olumcul yakisikli Edward Cullen'a yonlendirebilir. Dolayisiyla siz de "vampir mi olsun, yeterki beni bir isirsin" diyebilirsiniz. Uyarmadi demeyin ;-)


Alacakaranlik serisini yine herkes okuduktan sonra okudum. Evet cunku ben bir sekilde populer kitaplardan bir sure kacip, sonra yakalaniyorum :) Bundan pisman da degilim. Ilk kitabi denemek icin aldim. Sonra oburunu ve sonra obur ikisini de. Cunku cok guzel bir aski anlatiyordu.

Hersey Bella (Isabella) Swan'in cok da istemeden babasini yanina artik annesiyle degil de onunla yasamak icin Portland'a gelmesiyle basliyor. Bella gunesin icinden neredeyse butun bir senenin yagmurlu ve sisli gectigi bu kasabaya gelmekten hic ama hic memnun degildir. Ta ki okula baslayip Cullen kardesleri kantinde gorene kadar. Muhtesem guzellikteki bu hic kimseye benzemeyen tanri ve tanrica gibi kardeslerden Edward olan Bella'nin hayatinin artik eskisi gibi olmamasini saglayacaktir. Cunku Edward ve ailesi vampirdir.

Ilk kitap Alacakaranlik Bella ve Edward'in tanismalari, asik olmalari ve sonunda Edward'in Bella'yi onun guvenligi icin terk etmesini konu ediniyor.



Ikinci kitap Yeniay, Bella'nin Edward'in gidisiyle yasadigi bunalim ve kurt adam Jacob ile arasindaki iliskiyi anlatiyor ve  bir sekilde hikaye Italya'ya kadar tasiniyor. Bella'nin bir an once Italya'ya gitmesi ve sevgilisinin hayatini (bir vampirin hayati nasil kurtulursa?) kurtarmasi gerek!



Ucuncu kitap Tutulma, Seattle'da kurulan bir vampir ordusunu, Bella'nin bununla ilgisini, Edward'in Dunya'nin en mukemmel asigi oldugunu (aaah ah) ve Jacob'in umitsiz askini anlatiyor.



Dorduncu kitap Safak Vakti sonunda Bella ve Edward'in gercek anlamda kavusmalarini, yani evliliklerini ve o muhtesem balayini anlatiyor. Ama bu balayi, bir vampir ile bir insanin birlesmesi nasil bir sonuc doguracak? Siz de merak ediyorsaniz hic durmayin hemen bu seriyi alin ve okumaya baslayin derim...




Simdiiii gelelim benim ve bircok kadinin neden bu kitaplari sevdigine... Cunku Edward her kadinin tam da istedigi, yaninda gormek istedigi nazik, kendinden once kadinini dusunen, geleneklere ve ahlaki degerlere onem veren, sevgisini her firsatta dile getiren ve gosterebilen bir erkek. Yani aslinda yok boyle bir erkek. Ne yapalim bizde aliyoruz kitaplari acip okuyoruz. Ustune yayimlanmis uc filmi de izliyoruz. Ne yapiyoruuuuuz "aaah ah Edward gel beni de isir" diyoruz :)))

Kitaplarin tumu Epsilon Yayinevi'nden yayimlandi. Kendilerine mutesekkiriz ;-) Cep boylari da mevcut, ki bu super oluyor. Al, at cantana cik yani...

Filmin, ozellikle de ilk filmin muzikleri de cok dikkat cekici... Benim favorim Iron & Wine'dan Flightless Bird, American Mouth... Bir de Debussy'nin Claire De Lune'u varki aman allahim filmi izledikten sonra kitabi elinize alip bir daha okuyasiniz geliyor bu muzik esliginde...

Kisacasi guzel bir seri, guzel muzikler ve yakisikli Edward :-) 


(Bu arada Edward'dan sogumak istemiyorsaniz su resme hic bakmayin derim :))))) )


1 yorum:

NiNo dedi ki...

hayirli olsunnnnn :) zevkle takip ediciz :)