22 Şubat 2011 Salı

Tess Gerritsen ve Tıbbi, Romantik Polisiye Kitapları

Tess Gerritsen


Tess Gerritsen kitaplarıyla Kipa sayesinde tanıştım :)) Kipa bazen benim gibi kitap kurtlarına güzellik yapıyor ve bazı kitapları 9,90 TL, 5, 40 TL gibi komik fiyatlara satabiliyor. Kitap sepetini kurcalarken tam hatırlamıyorum ama ya kanlı kapak resmi ya da arka kapakta yazan ufak özet ilgimi çekmiş olabilir. Fiyatın cazip olması da başka bir cazibe unsuru tabiiki :) İnsan düşünmeden edemiyor bir kitap 5,40 TL'ye satılabiliyorsa neden 16,90 TL gibi bir fiyatla satışa çıkar??? Sonra açık oturumlarda sabahın ilk saatlerine kadar ''ülkemizde okuma oranı neden düşük'' diye kendini paralar insanlar doğal olarak.

Neyse ilk kitaptan sonra diğerlerini de bir şekilde yine ucuz fiyatlara temin edip okumaya devam ettim. Maşallah Tess Gerritsen hiç boş durmamış yazmış da yazmış. Hayat hikayesini merak edip araştırdığımda oldukça verimli, ödüllü ve üstüne üstlük eğitim ve kariyer olarak hiç de boş bir insan olmadığını gördüm. Ama kitap yazma aşkı ağır basmış ve doktorluk kariyerini bırakarak başarılı romanlar yazmış.

Gelelim kitaplarımıza, okuduğum kitapların birbirini takip etmesi benim çok hoşuma gidiyor. Saklambaç oynar gibi bir kitabı bitirip sonrakinde aynı kahramanları arıyor gözüm. Okuduğum kitaplardaki Detektif Rizzoli (her daim öfkeli, patlamaya hazır yanardağ gibi), Ajan Dean (çoook yakışıklı, karizmatik adam) ve Adli Tıp Doktoru Maura Isles ile diğer kitaplarda da karşılaşınca inanılmaz keyif aldım.



Detektif Jane Rizzoli (Angie Harmon)


Detektif Rizzoli sahip olduğu ateşli İtalyan kanını kitabın her satırında okuyucuya ve zavallı çalışma arkadaşlarına hissettiriyor. Erkek egemenliğindeki polislik mesleğinde bir kadın olarak çok mücadele ederek kazandığı saygıyı kaybetmemek için erkek meslektaşlarından kat be kat fazla efor sarfediyor.


Dr. Maura Isles (Sasha Alexander)

Adli Tıp Doktoru Maura Isles ise Rizzoli'den de ilginç bir kadın. O da onun gibi çok uğraşarak kendine bu meslekte yer edinmiş birisi. Basın ve birlikte çalıştığı polisler ona ''Ölüler Kraliçesi'' adını takmış. Zaman zaman bu ismi neden hakkettiğini sorguluyor. Maura Isles'ın boşandığı kocası Victor ile Günahkar kitabında, evinin önünde öldürülmüş olarak bulunana kadar varlığından haberdar olmadığı ikiziyle de İkiz Bedenler kitabında tanışıyoruz.


Ajan Gabriel Dean (Billy Burke)

Gelelim Ajan Dean'e :) ah aah diyerek başlayalım: Ajan Gabriel Dean Detektif Rizzoli'nin kalbine Çırak kitabında giriveriyor. Önce soruşturmasına gökten zembille inmiş gibi dahil olan bu FBI ajanını bir çırpıda boğuvermek istese de kitabın ilerleyen sayfalarında onun kollarında aşk denizinde boğulmayı tercih ediyor.

Sanırım bu yazıda bir tuhaflık dikkatinizi çekmiştir. Kitap kahramanlarını anlatıyorsun anladık, ama bu fotoğraflar nedir diye sorabilirsiniz. Bunlar benim de geçenlerde CNBC-E kanalında reklamını görünce şok geçirdiğim Tess Gerritsen kitaplarının çoğunda yeralan Rizzoli ve Isles kahramanlarının yer aldığı Rizzoli&Isles dizisinde oynayan kahramanlar. Dizi yurtdışında ilgi görünce CNBC-E kanalı tarafından Türkiye'ye getirilmiş. Salı günleri saat 20:00'de Türkçe seslendirmeli, gece saat 00:00'da da orijinal dil altyazılı oynatılmakta.

Dizide Detektif Jane Rizzoli'yi Angie Harmon, Dr. Maura Isles'i Sasha Alexander ve Ajan Gabriel Dean'i Billy Burke (sadece 2 bölüm) canlandırıyor. Bu arada Billy Burke Twilight serisinde Bella Swan'ın kızını bir vampirlere bir kurtlara kaptıran babasını canlandırıyor diye de notumu düşüyorum :)

Burada bir parantez açarak diziyi duymadan önce kitabı okurken Ajan Gabriel Dean'i hayalimde canlandırırken aklıma nedense hep bu resim geldi :))) Oyuncu John Hannah'ya teklif etselermiş keşke bu rolü ;)



Nasıl ama? Kitaptaki tiplemeye daha uygun gibi geliyor ;) Eğer heyecanı, polisiyeyi seviyorsanız. Bir kadının polislik mesleğinde suçluların peşinde koşarken ve adli tıpta insan vücudu keserken ne zorluklar yaşadığını bilmek istiyorsanız, bunun yanında aşk da arıyorsanız Tess Gerritsen'in kitapları tam size göre.

Hiç yorum yok: