13 Eylül 2010 Pazartesi

Icimi bunaltan kitap: Sorry...

Facebook'da uye oldugum bir sayfa tanitmisti kitabi. Ismi cok ilgimi cekti: Sorry "Bir Ozur Dileme Projesi"



Herkesin hayatta ozur dilemek istedigi biri ya da birileri vardir degil mi? Ama kimse bir cesetten ozur dilemek istemez sanirim :-) Kitap dort arkadasin is ortakligindan dogan birbirinden bagimsiz gibi duran ama aslinda birbirine bagli olaylari anlatiyor.

Yazari Zoran Drvenkar sanirim oldukca karamsar biri aslinda fotograflarinda oldukca sevimli duruyor. Ama seri katiller de sevimli insanlar arasindan cikabilir degil mi ;) Neyse yazar zamanimizin oldukca populer konusu cocuk istismarini da kiabin icine katarak insanin icini karartan, midesini bulandiran ama cok zekice kurgulanmis bir kitaba imza atmis.

Kitabi okuduktan sonra sunu dusundum, insan cocugunu cok bunaltmadan surekli elini ustunde tutmasi lazim! Surekli gozleri ustunde bulunmasi lazim. Yabancilara cok cok cok dikkat etmek lazim. Cocuklarin ic dunyasini cok iyi takip etmek lazim...

Bu arada Drvenkar'in hayat hikayesini inceledigimizde seckin bir cocuk ve genclik kitaplari yazari oldugunu ogreniyoruz ki bu nasil bir sey ben sahsen anlamadim. Insallah kitaplarindan birisi Turkce'ye cevrilir de ogreniriz :)

Yazarimizin bir kitabi da Knallhart (Acimasiz) adiyla filme cekilmis ve Turk oyuncular da rol almis. Imdb puani 7.2.

Zaten bunalimli su gunlerde bu kitabi zevkle okudum diyebilirim ama yine de cocuk sahibi biri olarak okunmasi cok da kolay bir kitap degil bazi paragraflarda...

Hiç yorum yok: